Djurklinik

En av Sveriges ledande kliniker för hästsporten som är specialiserade på hälta hos hästar har BrainLits belysningslösning. I den naturliga ljusmiljön med ett skuggfritt ljus diagnosticeras hästars hälta enklare och rätt behandling kan snabbare sättas in. Ljusmiljön används också för att skapa en lugnare miljö för hästar och behandlare innan undersökningarna.

På djurkliniken möts hästar och ägare av ett dynamiskt efterliknat dagsljus inomhus i det kombinerade förrum- och behandlingsrummet. Även löpgången för diagnosticering av hästars hälta och de två boxarna får en naturlig ljusmiljö med BrainLits belysningssystem.

Ljusscenerna i lokalerna anpassas efter behov enkelt via en display I förrum- och behandlingsrum kan det till exempel inför en undersökning ändras till ett varmare och mer dämpat ljus. Det skapar en ljusmiljö som får hästar och behandlare att slappna av innan undersökningen så den blir smidigare och säkrare.

Vid behandlingar behövs en annan ljussättning som är mer intensiv och har en kallare, blåaktigare ton som underlättar exempelvis när en spruta ska ges så att den sätts på exakt rätt ställa. Det påskyndar effekten av behandlingen och hästen slipper onödigt lidande.

Belysningslösningen på djurkliniken blev fler armaturer med möjligheten att ändra ett flimmerfritt ljus i både färgspektra och intensitet. Det finns ett bibliotek av ljusscener i displayen som anpassats för deras särskilda verksamhet och lokaler. Upplevelsen är ett jämnt och fint ljus optimerat för undersökning och behandling av framförallt hästar.