Castellum

Regionkontorets nya lokaler totalrenoverades när de flyttade in i en äldre byggnad. Företaget ligger i framkant med digitalisering av verksamheten och valde att installera BrainLits högteknologiska ljusmiljölösning med BioCentric Lighting ™. Ljusmiljöerna finns i det öppna kontorslandskapet, mötesrum, konferensrum och umgängesytor som kräver olika lösningar för en optimal ljussättning.

 

Utöver takpaneler integrerades även den befintliga designarmaturen som del i den dynamiska ljusmiljön med efterliknat dagsljus inomhus.
Samtliga delar av lokalen har AutoLit-recept som ger en naturlig ljusmiljö med variation i både intensitet och färgspektra och efterliknar en optimal dag med solljus utomhus. I alla delar av lokalen finns även möjligheten att vid behov manuellt via knappsatsen eller en touchpanel välja en önskad ljusmiljö från ett bibliotek med olika ljusscener.

Kunden upplevde att det var enkelt och smidigt att installera det biocentriska belysningssystemet och är mycket nöjd. Särskilt nöjd är man med att BrainLit deltog genom hela installationen – från planering, installation av LED-armaturer, sensorer och styrsystem till driftsättning och utbildning.

”Vi får ofta kommentarer från besökare över att man upplever kontoret som mycket trivsamt och det enda som skiljer detta kontoret mot våra andra kontor är belysningen”

– Fastighetsförvaltare

Olika ljusmiljöer, samma rum

Speciallösning finns vid bland annat personalens matplats samt ett projektbord i en öppen yta där det är ett mjukare loungeljus. Vid behovs skiftas ljuset med en enkel inställning via touchpanel till ett tidsbestämt två timmars AutoLit-ljus.

30 minuter

I kontorsdelen släcks ljuset automatiskt efter en halvtimme om det inte varit någon rörelse där. När kontoret larmas på efter arbetsdagens slut släcks all belysning förutom ljuset som används för exponering av företagsloggan i kontorets entré.