I Media

BrainLit i studie om företagskluster

Det fysiska mötets betydelse för utveckling av socialt kapital inom kluster – en fallstudie av Mobile Heights, Företagsekonomiska institutionen, Lunds Universitet.
Resultatet visade att där återkommande fysiska möten sker skapas en identifikation mellan individerna i ett kluster. Det leder till en ökad tillit vilket sedan leder till ett stärkt nätverk. Den här studien har definierat vad som menas med möten och explicit fått fram att det är fysiska möten som leder till ett starkt socialt kapital. Vidare är det spontana fysiska möten som har visat sig vara av störst betydelse för socialt kapital.

 

Gents kunder får rakning och vårljus

I november lanserade Gents Skandinaviens första parfymbar på Väla Center. Idag uppmärksammar den statliga belgiska TV-kanalen VRT butiken, men fokuserar på behandlingsdelen som erbjuder ännu en unik nyhet – Gents Barber & Perfume Bar är nämligen först att kombinera traditionell rakning med den senaste ljusforskningen.

 

Tio miljoner ska ta BrainLit till vinst – Rapidus.se

I Ideonbolaget BrainLit försöker serieentreprenören Tord Wingren slå mynt av idén med adaptiv inomhusbelysning som till exempel kan imitera en solig vårdag. Tio nya miljoner från bland andra Bert Nordberg, affärsängeln Anders Göransson och TAT-veteranerna Ludvig Linge och Johan Lenander ska räcka tills projektet kan stå på egna ben.

 

BrainLit arbetar med dynamiskt ljus – Svenska Möten

– om hur det påverkar hälsa, välbefinnande och produktion samt om BrainLits unika patent berättar Peter K Andersson, vd (2016-12-20)

 

Elever fick vårljus inomhus – presterar bättre – SVT Aktuellt

BrainLits belysning får uppmärksamhet i media, SVT rapporterar om att när ljuset i klassrummet liknar dagsljuset en vårdag blir eleverna piggare och presterar bättre. Det visar försök från Lindeborgsskolan i Malmö. (2016-11-21)