HEADON ( ÅRETS FRISÖR 2017 )

Headon i Malmö, årets frisör 2017, installerade nyligen BrainLits intelligenta ljusmiljölösning vid renoveringen av salongen på Hamngatan mitt i centrala Malmö. Vid renoveringen låg fokus på att hitta en bra ljus- och ljudlösning för både personalen och kunderna.

– En av våra kunder, en läkare, diskuterade belysningen en av våra anställda och tipsade oss om BrainLits lösning med dagsljus inomhus, säger Henrik Danielsson, vd och ägare av Headons salonger.

En bra belysning är en förutsättning för att på bästa sätt klippa och färga kundernas hår. Ljuset minimerar skuggningen och med ett neutralt färgsatt ljus återges hårfärgerna korrekt. I det behagliga ljuset belastas personalens ögon mindre samtidigt som de kan fokusera mer och tröttheten minskar.

– Jag har inte längre ont i huvudet när jag kommer hem från jobbet, säger frisören Emma Lundgren

Arbetsmiljön är en viktig del i Headons verksamhet och Henrik menar att om personalen mår bra så mår företaget bra. Det nya ljuset drar också till sig uppmärksamhet och synliggör salongen för de cirka 30 000 personer som dagligen passerar förbi på gatan. På sikt räknar Henrik med att även det bidrar till att öka företagets verksamhet.

– Slår det här väl ut så är salongen i Slottstaden på tur för en ny belysning avslutar Henrik och går ner för spiraltrappan för att ta emot nästa kund.

Nerifrån salongen hör jag hur frisörerna entusiastiskt berättar för kunderna om det nya ljuset som installerats.

Headon grundades 2002 av Henrik Danielsson, vd och ägare. Företaget har 5 salonger i Malmö med 37 anställda. Affärsidé är att ge kunden en helhetsupplevelse och mötas av välutbildade frisörer utifrån värdeorden kvalitet, service och gemenskap. Deras samhällsengagemang görs bland annat tillsammans med Barnfonden.