Nya områden

Användningsområdena för BrainLits ljusmiljöer med biocentriskt dagsljus inomhus är många och spännande. En av de senaste installationerna utanför våra huvudsakliga verksamhetsområden finns i en hyreslägenhet hos ett fastighetsbolag.

 

Lägenheten hyrs i första hand ut för kortare boende till internationella gästforskare. Viss forskning av bland annat de boendes upplevelser av ljussystemet sker under hösten 2017.

På en frisörsalong trivs både personal och kunder i den nya belysningen. Särskilt nöjda är de med det neutrala ljuset som återger rätt nyans vid hårfärgning.

Barbershopen ger kunderna en stund i dagsljus och ljusterapi under rakningen. De använder också ljuset till olika ljussättningar för att lyfta fram produkterna.

Fastighetsbolag

Skön hem- och arbetsmiljö med dagsljus inomhus i lägenheten. Olika ljusmiljöer används även av hyresgästerna för att undvika jetlag.

Frisör

Arbetsmiljön är en viktig del i frisörsalongens verksamhet och ägaren menar att om personalen mår bra så mår företaget bra.

Barbershop

Kunderna får ljusterapi hos barberaren och personalen mår bra i dagsljuset inomhus. Ljussystemet används även för produktexponering.