Affärsområden

BrainLits belysningssystem anpassar inomhusljuset till att efterlikna det ljus som människan och naturen har ett naturligt behov av och som vi får när vi vistas utomhus. Solljuset varierar under dagen och går från att vara blåare på förmiddagen, vilket gör att vi känner oss pigga, till att bli rödare på kvällen för att vi ska slappna av och varva ner för en god natts återhämtande sömn.

De senaste forskningsrönen om ljusets påverkan på oss människor som tagits fram i studier med bland annat skolelever, kontorspersonal samt äldre pekar alla i samma riktning – Ett ljus anpassat efter personen, sysselsättningen och tiden på dagen förbättrar sömnen, prestationsförmågan och välbefinnandet. Vårt system bygger på den senaste ljusforskningen och kan kopplas till påtagliga förbättringar i människors hälsa, välbefinnande och produktivitet.

Förändringen i inomhusljuset med hjälp av BrainLits system sker automatiskt via en AutoLit-inställning, men kan även styras från en display vid behov, som exempelvis i skolan eller på en konferens när man byter från en aktivitet till en annan. Systemet är återkopplande och självlärande.

 

roundtable-828546_1280

0395_2-2